WAT WE DEDEN

Tijdens onze degustaties vergeleken we verschillende wijnen met elkaar. Dit kon in een horizontale degustatie (wijnen van verschillende domeinen uit één appellatie binnen één jaar) of een verticale degustatie (verschillende wijnjaren uit één bepaald wijndomein). Dit deden we zonder enig commercieel doeleinde. Tijdens elke proeverij stond er wit brood op tafel om de mond te neutraliseren van vreemde smaken.  Daarnaast was er flessenwater en stonden er “crachoirs” (spuwbakjes of kwispedoren) ter beschikking van de leden. De avond werd op een leuke manier afgesloten met een aangepaste warme maaltijd.

4 appelaties2Het hoofddoel van onze vereniging was om de leden zo veel mogelijk wegwijs te maken in het doolhof van de +/-100 appellaties binnen Bourgogne.

Naast deze degustaties gingen we regelmatig op stap om zodoende ook een inzicht te krijgen van de persoon die achter de wijn staat. De streek is zo rijk aan cultuur dat zeker dit onderwerp ook deel uitmaakte van het programma. Daar Bourgogne bekend staat als de maag van Frankrijk mocht tijdens deze uitstappen zeker een gastronomisch gedeelte niet ontbreken.

Wijn drink je met verstand en met goede vrienden