WAT DOEN WE

Tijdens onze degustaties vergelijken we verschillende wijnen met elkaar. Dit kan in een horizontale degustatie (wijnen van verschillende domeinen uit één appellatie binnen één jaar) of een verticale degustatie (verschillende wijnjaren uit één bepaald wijndomein). Dit doen we zonder enig commercieel doeleinde. Tijdens elke proeverij staat er wit brood op tafel om de mond te neutraliseren van vreemde smaken.  Daarnaast is er flessenwater en staan er “crachoirs” (spuwbakjes of kwispedoren) ter beschikking van de leden. De avond wordt op een leuke manier afgesloten met een aangepaste warme maaltijd.

4 appelaties2Het hoofddoel van onze vereniging is om de leden zo veel mogelijk wegwijs te maken in het doolhof van de +/-100 appellaties binnen Bourgogne.

Naast deze degustaties gaan we regelmatig op stap om zodoende ook een inzicht te krijgen van de persoon die achter de wijn staat. De streek is zo rijk aan cultuur dat zeker dit onderwerp ook deel uitmaakt van het programma. Daar Bourgogne bekend staat als de maag van Frankrijk mag tijdens deze uitstappen zeker een gastronomisch gedeelte niet ontbreken.

Wijn drink je met verstand en met goede vrienden