2009-2014

 

Programma ’09-’10

3 oktober 2009

Champagnedegustatie. De vijf regio’s onder loep.

Parelhoenfilet met champignons en prei

21 november 2009

Witte wijnen van Maison Chanson voorgesteld door

IMG_0002Olivier Le Fevre van het gelijknamig wijnhuis uit Beaune

Kabeljauw in korstdeeg met kervelsaus

6 februari 2010

Morey St Denis Les Chaffots 1e cru van domaine Magnien.

DEGUSTATIE MAGNIEN       Verticale degustatie

Wildschotel

 

Programma ’10-’11

9 oktober 2010

Rosé de Marsannay

Koud buffet

20 november 2010

Wijn en gerecht in samenwerking met Johan Van Ommeslaghe

2 gerechten met telkens 3 wijnen.

5 februari 2011

Pinot Noir doorheen Frankrijk

Varkenshaasje met kriekjes

9 april 2011

Technische degustatie in samenwerking met Johan Vandewinkel

van wijnhandel Oenologic

gevolgd door een maaltijd.

 

Programma ’11-’12

29 oktober 2011

Vosne Romanée 1e cru Les Reignots van Domaine Pernin-Rossin

DEGUSTATIE PERNIN ROSSIN

van 2000 tot 1994

Varkensoester met witloof en gevulde champignons

17 december 2011

LADOIX SERRIGNYLadoix 1e cru Les Gréchons wit en La Corvée rood

van domaine Nudant

Kalfstournedos met gevulde groenten

11 februari 2012

Natuurlijke vinificatie : een andere aanpak.

Door Johan Vandewinkel van wijnhandel Oenologic

Parelhoen met witloof en zachte roquefortsaus

21-22 april 2012

Weekend Heuvelland (zie uitstappen)

 

Programma ’12-’13

13 oktober 2012

Witte wijnen in de Côte de Nuits een rareteit of subliem.

Kalfsfilet met Italiaanse ham,courgettebootjes en

fijne boontjes

17 november 2012

Domaine de la Douaix. Een Vlaamse wijnboer in Bourgogne met

ambitie.

Varkenshaasje met tomatenslaatje, witloofgratin

9 februari 2013

3 Pouilly’s – 3 Terroirs: Fuissé, Vinzelles en Loché 2010

van domaine de la Soufrandière.

Tilapiarolletje met gesmolten prei

27 april 2013

Madeira-degustatie voorgesteld door Bert Jeunes

MADEIRAvan ‘the Madeira-collection’ Roeselare

We proeven Madeira van 1994

en gaan terug tot het magische 1900.

 

 

Programma ’13-’14

28 september 2013

Crémants de Bourgogne

23 november 2013

Zeven wijnen van Hospices de Beaune 2009 Hospicedegustatie

22 februari 2014

Pinot Blanc in Bourgogne? Meer dan we denken en officieel

aangenomen

29 maart 2014

Diner met kelderresten:

Aperitief- Crémant de Bourgogne met hapjes

Bavarois van gerookte zalm en Canadese krab

Speenvarkenfilet met wintergroenten

Nougatijs met frambozencoulis

Koffie

Hemelvaartweekend

Gastronomische uitstap naar de hoofdstad van de smaak:

Hasselt (zie uitstappen)